5 zajímavých čísel z reklamy a internetu

26.10.2015

Reklama a internet se propojuje stále více a PANKREA pro vás připravila pět zajímavých čísel, která se týkají právě této oblasti. Některá možná znáte, jiná vás překvapí nebo rozšíří vaše vědomosti. Tak pojďme na to! 

10:10

Všimli jste si? Pokud v reklamě zahlédnete analogové hodinky, většinou je na nich nastaven tento čas. Ptáte se proč? Je to sice detail, ale tato pozice ručiček vytváří úsměv – a úsměv vždycky potěší!

250

Odhaduje se, že až tomuto počtu reklamních sdělení je člověk minimálně denně vystaven. Horní hranice, kterou studie uvádějí, jsou až 3 000 reklam. Kolik reklam denně osloví vás?

1 – 4

Právě 1 – 4 vteřiny stačí k tomu, aby člověk reklamní sdělení zavnímal. Tento čas se ovšem týká prvního stadia paměti a aby byla reklama účinná, musí se propracovat do poslední, dlouhodobé paměti. Jednou z cest, jak může reklama proniknout do dlouhodobé paměti, je znovupoznání a opakování. Už víte, proč se vám reklama připomíná na každém rohu?

466453.com

Že vám to nic neříká? Podívejte se na klávesnici telefonu a zkuste podle „návodu“ vyťukat tuto doménu. Už tušíte, kam se dostanete? Zajímavé, že? Google vlastní celou řadu překlepových domén, aby své návštěvníky snadno přivedl na své stránky.

404

Aj, to je nemilé. Chyba 404 oznamuje stránku, která neexistuje. Proč právě 404? První čtyřka znamená, že chybu způsobil klient, nula a čtyřka označují neexistující adresu. Může se jednat o překlep v adrese či zastaralý odkaz.

Které číslo vás nejvíce zaujalo? A znáte i nějaké jiné cifry, které jsou spojené s reklamou a internetem? Podělte se o tom s námi na našem Facebooku!

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20