Digitální marketing

12.12.2016

Využíváte moderní technologie? V žádném případě nejde jenom o domácí spotřebiče a konzole na hraní her. Digitální technologie pronikají do našich životů stále hlouběji. Pohybujete se i vy v on-line světě pořád častěji? Využijte ho ve prospěch svojí firmy – zapojte digitální marketing.

Kde se vzal, tu se vzal...

Tzv. digitální marketing patří k nejmladším oborům marketingu. Jedná se o odvětví, jehož existence a vývoj je přímo spjato s digitálními technologiemi.

Prezentace digitálního marketingu už není závislá pouze na domácích počítačích. Jeho sdělení mohou vaši klienti přijímat na svých tabletech, mobilních telefonech i dalších zařízeních s přístupem k internetu.

Digitální marketing

Výhody digitálního marketingu

Digitální marketing jako celek je firmami stále oblíbenější. Proč ho rády využívají?

  • Přesné směřování – reklama může být „šitá přímo na míru“ zákazníkovi, kterému je určena.
  • Měřitelnost výsledků – v on-line prostředí existuje řada způsobů, jak si ověřit, zda má vaše snaha ty správné účinky.
  • Dostupnost – internet je dnes dosažitelný téměř kdekoliv a kdykoliv. Dostupný je digitální marketing i z cenového hlediska, protože je možné platit za něj teprve tehdy, ukáže-li, že funguje.
  • Reakce zákazníků -  firma může být se svými klienty v kontaktu rovnou. Zákazníci mají prostředky, jak společnosti sdělit pozitivní i negativní názory. Nejde jen o jednosměrnou komunikaci.

Má i nějaké „mínusy“?

Stejně jako všechny ostatní, má i „mince“ digitálního marketingu svůj rub. Může jím být nedůvěryhodnost pramenící z anonymity, kterou nová média poskytují. Obezřetnost je zcela jistě nasnadě, ale někteří uživatelé nevěří nikomu, s kým se nesetkali. Proto je pro firmy důležité budovat se svými zákazníky dobré vztahy.

Společnosti musí pečlivě zvažovat, kdo je jejich cílovou skupinou. Veškeré marketingové aktivity by pak firma měla přizpůsobit jejím nárokům. Zdaleka ne všichni totiž mají přístup k internetu, k takovým skupinám patří například starší občané.

Myslíte digitálně?

Nemá marketing vaší firmy takové výsledky, jaké byste si představovali? Chcete se ukázat těm, kdo vás mají vidět? Využijte předností digitálního marketingu, PANKREA vám napoví, jak na to. Kontaktujte nás!

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20