Internet Explorer už není prohlížeč

2.4.2019

Pryč jsou doby, kdy byl Internet Explorer kápem ve světě prohlížečů. Dnes už na něj radši zapomeňte, protože jako prohlížeč nefunguje správně. Dokonce ani jeho tvůrce už ho za něj nepovažuje, tak proč byste měli vy?

Internet Explorer musel ustoupit

Možná si ještě vzpomenete na své první „surfování“ po internetu, kdy snad jediným prohlížečem byl právě Internet Explorer. Ovšem nic netrvá věčně, a v dnešní době moderních technologií a jejich vývoje to platí snad ještě více, a i on musel ustoupit těm novějším.

Internet Explorer už aktualizace nevydává

Už před čtyřmi roky se Microsoft na Internet Explorer vykašlal, přestal ho modernizovat a vydávat jiné aktualizace než bezpečnostní, a místo něj vytvořil nový prohlížeč Edge s vlastním jádrem, které se nyní rozhodl nahradit jádrem Chromium (základ Google Chromu).

To, že už má všechno za sebou ovšem neznamená, že by ho lidé přestali používat, což je docela zvláštní. Starý tlačítkový telefon, černobílou televizi nebo obrovský původní stolní počítač už taky nikdo nechce – rovněž nám nenabízí to, co bychom od současného telefonu, televize nebo počítače čekali. Přesto se najdou i tací, kteří Explorer používají jako hlavní prohlížeč.

Co je vůbec Internet Explorer?

 

Internet Explorer je internetový prohlížeč společnosti Microsoft, který je plošně instalován ve všech operačních systémech Windows, i proto se stal tím nejpoužívanějším. A to i přes to, že rozhodně není rychlý, bezpečný a ani extra pohodlný.

Špatné zobrazení? Na vině může být Internet Explorer

Pokud ho přesto používáte, nemůžete se potom divit, že se vám všechno nezobrazí tak, jak má. My bychom ho ovšem nedoporučili ani největšímu nepříteli, a proto vám radíme, NEPOUŽÍVEJTE HO!

Obzvláště, když je na trhu spousta dalších prohlížečů, které fungují tak jak mají, mimo jiné například Chrome, Firefox či Opera.

Máte dotazy nebo potřebujete poradit?

Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám poradíme nebo zodpovíme vaše otázky.

Chci se zeptat 

Perlička na závěr:

Vývojář z Microsoftu dostal za tento článek „za uši“, tak ho upravil tak, že je vlastně Internet Explorer bezpečný, i když nebyl nijak inovován. Více si můžete přečíst zde

Štěpán
Štěpán Sedláček
Specialista IT

20