Jak content marketing pomohl jezevčíkovi

31.1.2018

Už jste někdy četli článek o opuštěném dlouhosrstém jezevčíkovi, který by přesvědčil i zarytého odpůrce psů a alergika k tomu, aby si právě takového hafana pořídil? Ano? Tak to jste narazili na zářný příklad content marketingu. Vezmete si z něj příklad?

Co je content marketing?

Co je content marketing? Je známý i jako obsahový marketing a představuje formu marketingu, která se zaměřuje na tvorbu a šíření hodnotného obsahu.

Pokud je obsah dostatečně kvalitní, dokáže k sobě přivést konkrétní cílovou skupinu a přesvědčit ji k nákupu zboží nebo služeb.

Content marketing

Jeho základem je komunikace firmy se svými zákazníky. K tomu společnosti často využívají PR články, sociální sítě, blogy, ale i osobní setkání. Firma si ke komunikaci se svými klienty musí vybrat správné prostředky, ale i vhodný tón komunikace. Rozdílně bude jednat právní kancelář a půjčovna sportovního vybavení...

Kdo se postará o content marketing?

Content marketing zpravidla zajišťuje marketér nebo přímo copywriter, tedy textař píšící texty reklam, webových stránek nebo sloganů. Obsahovým marketingem copywriter:

  • pomáhá budovat dobrou komunikaci a vztahy firmy s klienty,
  • zajišťuje pravidelnou aktivitu a rozšiřování obsahu na jejích webových stránkách,
  • články na specifická témata prezentuje odbornost společnosti,
  • s dalšími publikovanými články láká stále nové čtenáře,
  • podporuje dohledatelnost stránek.

Hledá se copywriter...

Taky byste rádi zaujali návštěvníky své webové prezentace zajímavým obsahem? Přejete si, aby se od nich nemohli odtrhnout a zkrátka museli číst dál a dál? Takové texty jistě můžete psát sami, ale ruku na srdce: „Máte na to čas, dostatek odvahy a zkušeností?“

Jestli hledáte někoho, kdo si s perem (i když dnes asi spíše s klávesnicí, že?) opravdu rozumí, obraťte se na profesionálního copywritera. Ten ví, jak svým textem zaujmout a přesvědčit. Navíc dokáže najít právě ta témata, která čtenáři chtějí.

Kde takového copywritera najít? Zkuste to třeba u nás! Umíme víc než jímavé články o jezevčících:) My v týmu společnosti PANKREA vám nejen napíšeme texty, ale také poradíme, jak vyzrát na další záludnosti marketingu, PR nebo tvorby webových stránek. Tak se nám ozvěte!

Petra
Petra Soukupová
Obsahový specialista

20