Firemní marketing na Facebooku

20.12.2017

Na našich stránkách jste se už mohli dočíst o tom, že sociální sítě mohou pomoci vaší firmě.  Jak to ale zařídit, aby to vážně fungovalo? Jak dělat marketing na sociálních sítích úspěšně? PANKREA vám poradí, jak na marketing na Facebooku. Inspirujte se.

Zkuste marketing na Facebooku

Facebook je stále nejsrozšířenější sociální síť  v naší zemi, proto si můžeme následující rady vztáhnout přímo na něj. Má vaše firma facebookový profil? Žije to tam?

10 rad jak na marketing na Facebooku

Užitečných tipů a triků by byla jistě celá řada, podívejte se alespoň na 10 z nich, kterými se řídí i on-line specialisté společnosti PANKREA.

Marketing na Facebooku

  1. Publikujte  nové příspěvky pravidelně. Vaši čtenáři si na to zvyknou a budou je očekávat.
  2. Pro uveřejňování vyberte vhodnou frekvenci. Pokud budou příspěvky příliš časté, fanoušky zahltíte, budou-li mezi nimi dlouhé prodlevy, čtenáři zapomenou.
  3. Volte takové příspěvky, které vaše fanoušky zaujmou. Vyrábí vaše firma něco speciálního? Ukažte to! Marketingu na vašem Facebooku to může jen pomoci.
  4. Ukažte novinky jako první. Vyvinula vaše firma nový produkt? Informujte o něm, zveřejněte fotografie, pište články. Ostatním udáváte směr a upevňujete si vlastní pozici v oboru.
  5. Vyhlaste soutěž. Vidina dárku nebo odměny přivábí účastníky. Můžete využít své výrobky nebo služby.
  6. Pouze pro fanoušky! Zveřejněte nabídku, kterou budou moci využít jenom oni. Dopřejte „vašim“, co jiní mít nemůžou.
  7. Risk je zisk! Zkuste příležitostně publikovat i příspěvek, který od vás nikdo nečeká, může na váš profil nalákat i nové návštěvníky.
  8. Povídejte si se svými fanoušky. Odpovídejte na jejich otázky a komentáře, sami se ptejte. Budujete si tak kontakt s klienty a oni vám důvěřují.
  9. Zaměřte se nejprve na jednu sociální síť. Není potřeba mít profil na všech dostupných sociálních sítích. Najděte si čas a věnujte se důkladně alespoň jednomu.
  10. Pokud vidíte, že některé druhy příspěvků vaše fanoušky nelákají, nenuťte jim je. Zvolte jiné, možností je spousta.

Už víte, jak na to?

Na těchto řádcích jste našli několik základních rad jak na marketing na sociálních sítích, především na Facebooku. Víte si rady se svým Facebookem? V PANKREE vám rádi poradíme. Kontaktujte nás.

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20