Media relations – jak oslovit na dálku

19.7.2017

Noviny, televize, webové portály... Máte rádi média? A média vás – tedy lépe řečeno vaši firmu? Taková prezentace ve správnou dobu a správných médiích může přinést výhody, o jakých se vám ani nesnilo. Jak využívat vztahy s medii neboli media relations?

Media relations

Ať hledáte výraz media relations nebo česky vztahy s médii, pokaždé dojdete k závěru, že se jedná o část oboru PR, tedy vztahů s veřejností, která se zaměřuje na vztahy s médii.

Nezapomínejte, že i média jsou součástí veřejnosti, a to dost podstatnou, protože mohou snadno ovlivňovat další a další i bez přímého kontaktu s nimi.

media relations

Psaní PR článků

K nejvyužívanějším službám v oblasti media relations patří psaní PR článků. Klienta můžete upoutat nejen faktickým obsahem, ale také čtivostí článku. Pro jejich tvorbě můžete využít i několik našich rad, jak napsat PR článek.

Blogy pomáhají

Dalším způsobem, jak se vaše firma může vrýt veřejnosti do paměti, jsou blogy. V čem blogy vlastně pomáhají?

  • Vaše firma se prezentuje jako odborník ve svém oboru.
  • Zlepšují dohledatelnost vašich stránek.
  • Současně rozšiřují obsah webu, což dává šanci na zlepšení jejich pozic ve vyhledávačích.

A to jsou jenom některé z hlavních výhod blogů. Pokud se z nich vaši klienti něco dozvědí a navíc pobaví, budou se k vám rádi vracet. Z návštěvníků se tak stanou vaši zákazníci – možná i pravidelní:)

PANKREA vám vztahy s médii vylepší

Víte, jak dostat média na svoji stranu? My ano, a rádi vám s tím pomůžeme. Tak už nečekejte ani minutu a zavolejte nám, ať se do toho můžeme pustit!

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20