Redesign webu

28.7.2015

Obdivujete nový web konkurence a máte pocit, že je váš web nemoderní a zastaralý? Tak to je správný čas zvážit redesign vašich webových stránek, protože design je vždy první věc, která návštěvníka na stránkách upoutá.

Redesign, co to vlastně je?

Redesign je grafická úprava vašeho stávající webu. Úkolem redesignu je změnit a vylepšit celkový vzhled webu. Samozřejmě se redesign nemusí týkat pouze té grafické stránky. Někdy může dojít i ke změnám v redakčním systému nebo k přidání nějakých funkcí, které zlepší komunikaci s klienty. Při redesignu je důležité si stanovit cíle, kterých chcete se svým webem dosáhnout. V dnešní době je důležité, aby byl web čistý a uživatelsky přátelský.

Kdy je redesign vhodný?

Technologie a trendy se neustále posouvají i v tomto oboru. Existuje spousta možností, které váš web oživí a usnadní vám i práci. Tak by byla škoda je nevyužít a zůstávat u vzhledu, který už je na vašem webu od jeho vzniku. Důvodem může být taky nefunkčnost webu, špatné umístění ve vyhledávačích, nízká návštěvnost, zastaralé informace a např. fotky produktů.

Na co si dát při redesignu pozor?

Pokud se rozhodnete pro rozsáhlý redesign stránek je důležité myslet na to, že při takové změně změní celková struktura webových stránek, navigační prvky, obsah i grafika. To může vést k tomu, že budou pravidelní návštěvníci ztraceni a chvilku jim potrvá, než si na změny zvyknou.

Proto je vhodné, průběžně vyhodnocovat stav celé webové prezentace a vylepšovat ji v drobných změnách, které uživatele často ani nepostřehnou.

Máte zájem o redesign vašich webových stránek? Neváhejte nás kontaktovat!

Patrik
Patrik Holešovský

Online marketing

20