Tvorba e-shopu na míru, to umíme!

10.8.2015

V dnešní době zná slovo e-shop snad skoro každý. Možná je to dáno i tím, že v České republice je e-shopů víc, než v celé Velké Británii. E-shop, eshop, internetový obchod nebo online obchod je webová aplikace, která zprostředkovává obchodní transakce na internetu. A možná i vám tvorba e-shopu přivede nové zákazníky! Ptáte se proč?

Kde se e-shopy objevily poprvé?

První internetové obchody se zrodily v USA již v první polovině 90. let 20. století. Jejich masivní rozvoj nastal až po roce 2000. V současné době nabízejí nepřeberný výběr zboží i různé způsoby zaplacení za produkt a stávají se alternativou kamenných obchodů či nákupních center. Nakupování na internetu je oblíbené hlavně kvůli jeho rychlosti a pohodlnosti.

A jak e-shop funguje v praxi?

Pracuje na principu katalogu výrobků, které jsou ještě rozřazeny do kategorií. E-shop se tedy skládá z detailů a přehledů výrobků v daných kategoriích. Součástí navigace e-shopu bývá také vyhledávání, a to buď na principu fulltextu nebo lze výrobek vyfiltrovat dle jeho vlastností.

Jakmile si nakupující vybere svůj produkt, přidá se mu automaticky do tzv. košíku, což je stránka, kde se ukládají všechny vybrané produkty. Dalším krokem je objednávka, buď tzv. povinnou registrací (která není moc žádoucí) nebo vyplněním kontaktních údajů.

Co umí e-shop na míru?

Propracovanější e-shopy na míru nabízí i další možnosti, například odložení nákupu na později či platbu platební kartou. Dále musí být ze zákona v e-shopu uvedeny informace, jako jsou kontaktní údaje, obchodní podmínky a další.

Jaké e-shopy připravila PANKREA na míru svým klientům?

Na všechny e-shopy se můžete podívat zde. Pracujeme na dalších!

Chcete získat více informací nebo vytvořit nový e-shop? Neváhejte a kontaktujte nás!

Štěpán
Štěpán Sedláček
Specialista IT

20