Větší bezpečnost na e-mailových serverech

11.4.2017

Hackerské útoky se v dnešní době nevyhýbají nejvýznamnějším firmám ani státním úřadům. Podobnému zásahu do soukromí čelil i jeden z klientů naší společnosti PANKREA. Na základě této zkušenosti a s využitím svých znalostí jsme se rozhodli za pomoci změn na e-mailových serverech zvýšit bezpečnost našich klientů.

Chráníme e-mailové schránky
i webové rozhraní

Cílený útok na e-mailovou schránku jednoho z našich klientů, její zneužití k odeslání několika stovek tisíc e-mailů, zapsání na tzv. spamlisty a následné potíže s doručitelností běžných zpráv - to všechno nám dalo impuls k vývoji kvalitnějšího zabezpečení e-mailových schránek i webového rozhraní.

E-mail

Jaká jsou tedy nová opatření pro zajištění vyšší bezpečnosti?

  1. Každý uživatel je oprávněn odeslat 100 e-mailů za den.
  2. Pokud se 3x spletete v heslu při jeho zadávání do klientského účtu, máte dočasně (10 minut) blokovaný přístup ze své IP adresy. Po uplynutí této doby můžete heslo zadat znovu.
  3. Pokud používáte pro přístup do schránky klienta (Outlook, Thunderbird,...), je nutné zkontrolovat nastavení a zapnout si šifrované připojení. V opačném případě se po datu 15.4.2017 nepřihlásíte do schránky.

Jak zapnout šifrované připojení?

Chcete si bezpečnější šifrované připojení opatřit co nejdříve? I tady podáváme pomocnou ruku - našli jsme pro vás přehledné návody, jak postupovat při nastavování u nejčastěji používaných programů:

PANKREA hlídá za vás

Situace v tomto oboru se neustále vyvíjí. My v PANKREE ji za vás budeme neustále monitorovat a v případě potřeby podnikneme další bezpečnostní opatření. Ta by však již neměla uživatele limitovat.

Máte nějaké otázky nebo potřebujete pomoc? Kontaktujte nás co nejdříve!

Štěpán
Štěpán Sedláček
Specialista IT

20