Co je to Sklik?

12.8.2015

PANKREA svým klientům nevytváří jen webové stránky, ale stará se i o navazující práce, které podporují klientovu firmu a podnikání. Jednou z těchto oblastí je i správa Skliku, kterou náš tým na online marketing zvládá na jedničku, a podporuje tak návštěvnost daných stránek a výnosy e-shopů. Pojďme se na toto zajímavé téma podívat blíž.

Jak Sklik funguje?

Sklik je PPC reklamní systém od vyhledávače Seznam.cz. PPC reklama je krátký inzerát, který se po zadání klíčových slov do vyhledávače Seznam.cz zobrazí na stránkách výsledků vyhledávání. Inzeráty Skliku lze přesně zacílit a přivedou k vám návštěvníky, kteří hledají to, co nabízíte.

Jakmile na tento inzerát uživatel klikne, inzerent zaplatí za uživatelův proklik. Do té doby se nic neplatí. Po nastavení se PPC reklama může zobrazovat na partnerských obsahových webech, které zobrazují cílenou reklamu v podobě textových inzerátů či bannerů. Mezi partnerské weby patří například Novinky.cz, Super.cz, Sport.cz a další.

Sklik

Jak na reklamu na Skliku?

První krok: registrace na Seznam.cz
Druhý krok: nabití peněženky
Třetí krok: vytvoření kampaně
Čtvrtý krok: spuštění kampaně a vyhodnocování statistik

Sklik nabízí rozšířená nastavení a mezi ně například patří retargeting, který vám umožní opětovně cílit na návštěvníky vašeho webu, propojení inzerátu s firemním zápisem na Firmy.cz, zacílení na určitý region či čas, ve kterém se budou reklamy zobrazovat, a další funkce.

Chcete více informací o Skliku či PPC reklamách? Potřebujete poradit s tvorbou kampaně? Neváhejte kontaktovat naše specialisty na PPC!

Patrik
Patrik Holešovský

Online marketing

20