Firemní identita

11.11.2016

Máte malou firmu a říkáte si, že něco jako firemní identita je jen pro velké podniky se stovkami i tisíci zaměstnanců? Opak je pravdou! I takovým gigantům, které jsou všude kolem, dopomohlo k úspěchu správné vytvoření firemní identity, neboli corporate identity.

Co je firemní identita?

Tento tajemný pojem je souborem mnoha jednotlivých součástí. Je spojením firemních hodnot, kultury, tradice i dalšího směřování.

Představuje to, jak společnost působí navenek. To je vidět především na sjednocujícím vizuálním stylu.

firemní identita

Jak mi firemní identita pomůže?

Se správně nastavenou firemní identitou máte zajištěnou profesionální prezentaci své společnosti. Vašim zákazníkům i potenciálním klientům jasně ukazuje kdo jste, co jim nabízíte i kam směřujete. To všechno pro vás samozřejmě znamená nezpochybnitelnou konkurenční výhodu.

Jak na vytvoření corporate identity

  • Pokud identitu firmy tvoří odborník, vždy se nejprve podrobně seznámí se samotnou společností, jejími plány, cíli i filozofií, pozná lidi, kteří tu pracují.
  • Po veškerých analýzách přichází s návrhy od loga, přes jednotný grafický styl firmy po komunikaci v rámci firmy i navenek.
  • Když jsou jednotlivé prvky uvedeny do praxe, je nutné ověřit, že fungují a vyhovují. V opačném případě jsou upraveny nebo nahrazeny.

Máte už vlastní identitu?

Vytvoření celé firemní identity je pro každého podnikatele jistě velkým krokem, a proto by na něj neměl být sám. Nejsnazší je obrátit se na zkušené odborníky, kteří ví, jak na to.

My svoji identitu už máme a stále ji zdokonalujeme, jen se podívejte. Chcete poradit i s tou vaší? Ozvěte se nám!

Podívejte se, jak se svojí identitou pracují někteří naši klienti!

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20