PANKREA nabízí nový SSL certifikát

14.11.2019

Odešli byste z domu, aniž byste za sebou zamkli dveře? Troufáme si tvrdit, že ne. Nechtěli byste nechat svoje věci a informace o vaší rodině volně přístupné. A stejně jako dveře potřebují k uzamčení klíč, webové stránky potřebují jako ochranu ssl certifikát.

Některé informace v tomto článku již nejsou aktuální. Aktuální článek najdete zde.

SSL certifikát má dvě funkce:

  • zaručuje identifikaci - klient i server mají jistotu, že komunikují spolu navzájem a ne s někým jiným, kdo by se za něj vydával
  • zajišťuje šifrování komunikace


Více o ssl certifikátu 

Nyní nasazujeme PositiveSSL DV

Co se týče informačních technologií, jdou samozřejmě neustále dopředu. A proto se změnila i naše nabídka ssl certifikátu. Místo RapidSSL (poskytuje ochranu dat do hodnoty 10 000 $), zapojujeme jako standardní certifikát za 1000 Kč na dva roky PositiveSSL DV, který za stejnou částku dává ochranu 50 000 $.

Příští rok by dokonce mělo proběhnout fórum certifikačních autorit a významných tvůrců softwaru a prohlížečů, na kterém se má hlasovat o zkrácení platnosti certifikátu ze 2 na 1 rok.

ssl positiveSSL DV

 

Šifrovaná komunikace je už standardem

V dnešní době, kdy jsou informace jednou z nejdůležitějších komodit, je právě na zabezpečení stránek kladen čím dál větší důraz. Například prohlížeč Google Chrome považuje v současnosti šifrovanou komunikaci za standard a výrazně zobrazuje a upozorňuje, pokud tomu tak není.

Plánem Google Chrome je do budoucna na nešifrovaných webech zobrazovat před vstupem výzvu, zda na nezabezpečené stránky opravdu chcete vstoupit . A to zrovna důvěryhodně nepůsobí.

Objednávkový formulář

20