Potřebujete PR managera?!

18.1.2017

Chce vaše firma vylepšit vztahy se svými zákazníky, zaměstnanci nebo třeba médii? Nevíte, co je k tomu zapotřebí? Pokud vaše firma nemá k dispozici vlastního PR managera, dopřejte jí odborníka. Co má takový PR manager na starosti, se dočtete v následujícím článku.

Kdo je PR manager?

PR manager neboli manažer pro vztahy s veřejností firmu, případně osobu nebo organizaci, prezentuje navenek, zajišťuje komunikaci s veřejností včetně klientů i zaměstnanců, předává informace zástupcům médií nebo úřadů. Snaží se vytvářet pozitivní obraz o své firmě a v případě problémů eliminuje jejich možné negativní dopady.

Je profesionálem v oboru PR. Zároveň by měl být zodpovědný, odolný proti stresu a mít příjemné vystupování. Tím vším ovlivňuje lidi, se kterými jedná.

PR manager

Co dělá...

PR manager má za úkol pečovat a rozvíjet vztahy s veřejností firmy. S kým tedy PR manager komunikuje?  Veřejnost se dá rozdělit na:

  • Vnitřní – do této skupiny patří zaměstnanci i vedení firmy, její investoři i majitelé.
  • Vnější – sem lze zařadit ostatní veřejnost – média, klienti, státní správa, místní komunita...

Je nezbytné mít vlastního PR managera?

Větší firmy mají obvykle celé oddělení pro vztahy s veřejností. Menší firmy dávají častěji přednost službám externích PR agentur. Využívají je zejména proto, že jde o nepravidelnou práci a zaměstnávat PR specialistu trvale by pro ně bylo nákladné.

Také vaše firma hledá někoho, kdo by ji ukázal veřejnosti v lepším světle? Neváhejte a obraťte se na odborníky ze společnosti PANKREA!

leoš
Leoš Patka    
PAN KREAtivec    

20