UX – chtějte uživatelsky přívětivý web

22.11.2017

Ve světě IT se to zkratkami jen hemží. Většina těch, kdo mají s informačními technologiemi co dočinění, si chce práci s nimi ulehčit. Tady je jedna zkratka, která vám práci zjednoduší. UX - to se vám opravdu vyplatí znát.

Co je UX?

UX, původně UxD, User Experience Design, označuje souhrn postupů a technik, které pomáhají vytvořit (v našem případě) web, který pro jeho uživatele přehledný a snadno ovladatelný.

Zkratka UX není spojená jen s prostředím počítačů, dá se o něm mluvit i v souvislosti s jakýmkoliv jiným designem.

UX - chtějte uživatelsky přívětivý web

Jak na uživatelsky přívětivý web?

Chcete, aby se na internetových stránkách vaší firmy cítili zákazníci dobře? Aby vždycky snadno našli, co hledají, a rádi se opět vraceli? Ano? Tak jim to dopřejte a vytvořte si, jak se říká, uživatelsky přívětivý web.

Jaké oblasti je třeba zkoordinovat pro vytvoření takového webu?

  • Uživatelský výzkum – jeho výsledky ovlivní celou tvorbu webu. Spadají sem informace o chování uživatelů na internetu, rozhovory s nimi, dotazníková šetření a mnoho dalších metod.
  • Informační architektura – promyšlená a funkční architektura webu pomůže uživatelům v orientaci na stránkách.
  • Interakční design – v jeho rámci je navrženo rozmístění jednotlivých prvků webu tak, aby uživatelům vyhovovaly co nejlépe.
  • Vizuální design – spojení barev, tvarů a dalších prvků, aby se jeho návštěvníkům web líbil, ale zároveň dostál požadavkům všech technických parametrů.

Co vlastně uživatelé chtějí?

Že nevíte? Každý zkušený grafik, web designér, programátor i ostatní, kdo se podílí na tvorbě internetových prezentací, vědí. A takových má marketingová a PR agentura PANKREA v týmu celou řadu. A neméně dlouhou řadu vám můžeme ukázat, i pokud budete chtít vidět některé z webů, kterým jsme vdechli život.

Podívejte se, co jsme pro naše klienty vytvořili!

Líbí se vám? Tak nám neváhejte zavolat, o svoje zkušenosti se s vámi rádi podělíme.

Tomáš
Tomáš Strejček
Grafik, designér

20