Co je to webhosting?

22.9.2014

Co je to webhosting? Stejně, jako když si chcete pronajmout kancelář v administrativní budově, podobný je postup i při webhostingu. Pokud nemáte vlastní server (v případě kanceláře administrativní budovu) a chcete mít internetové stránky, musíte si pronajmout část webového prostoru na cizím serveru, tedy kousek vlastního místa na internetu.

Webhosting s bonusem

Webhosting má různé podoby. Může být i zdarma, ale tam musíte počítat s cizí reklamou na různých místech, ať jsou to bannery na stránkách nebo i v emailech.

Pro naše klienty je jasnou volbou hosting na PANKREA serverech, kde mají za drobný poplatek místo jen pro sebe, datové přenosy, výpočetní výkon serverů a k tomu zákaznickou podporu. A pokud si chtějí stránky spravovat sami, mohou využít i jedinečný publikační systém Estofan.

Jaké to má výhody?

  • Zálohování pro případ jakéhokoliv problému - Stala se vám při práci s úpravou stránek nějaká neplecha? Není nic ztraceného! Díky záloze nahrajeme poslední uloženou ranní verzi.
  • Přístup do administračního systému - Spravujete si stránky i produkty v e-shopu zcela sami. Není to nic složitého, po malém tréniku to zvládne každý! Navíc Estofan neustále zdokonalujeme.
  • Hlídáme za vás servery - Nemusíte se o nic starat, veškerou správu a administraci necháte na nás!

S webhostingem úzce souvisí i doména (o té se můžete dočíst v článku Co je to doména). Webhosting a doména nerozlučně patří k sobě (stejně jako pronajatá kancelář a její adresa) a pokud chcete mít fungující webové stránky (což určitě ano), bez tohoto nerozlučného páru se neobejdete.

Chcete vědět více? Podívejte se, jaké jsou druhy hostingu, nebo se nás klidně ptejte!

Štěpán
Štěpán Sedláček
Specialista IT

20